Devlins -Home
Deutsch
Nederlands
Mobiele paardenzorg
Cranio-Sacraal
Shiatsu
Foto's
Tarieven
Contact
Sitemap

  

Cranio-Sacraaltherapie:

De Cranio-Sacraaltherapie is ontstaan vanuit de osteopathie.

Onderwijs van de methode begon rond 1940, waarna vanaf 1970 een explosie van ontwikkeling onstond door het werk van J. Upledger.
Door de opvallende resultaten en nieuwe technieken, heeft de Cranio-Sacraaltherapie zich ontwikkeld tot een zelfstandige therapievorm.

Cranio Sacraal Therapie is een ondersteuningsvorm om paarden te helpen om de oorzaak van hun klachten te achterhalen en bij de oorsprong te behandelen.Op deze manier kan oude onverwerkte lading verwerkt worden, kunnen oude patronen doorbroken worden en kan het paard weer lekker in zijn/haar gaan zitten.

Het bijzondere aan deze therapie is dat wij gebruik maken van wat we het controle knopje noemen,om er achter te komen op welke plek en niveau zich voor het paard meest belemmerde blokkades van dat moment bevindt.

Wat wij vervolgens doen is met onze handen voelen waar deze blokkades zich bevinden en gebruiken op die lokale plaats een zeer subtiele handgreep om deze blokkade in beweging te zetten zodat het lichaam deze blokkade zelf op te lossen.

Het is van te voren niet te zeggen hoe een paard reageert. Er kan zichtbaar wat veranderen maar er kan ook binnen in het paard wat veranderen zonder dat je het ziet. Het ligt er net aan hoe snel een paard ontspant, welke blokkades er zitten, en hoe het paard hier op ga reageren als het (letterlijk en figuurlijk) aan geraakt wordt op zo'n blokkade. Maar ook het na traject is van belang, daarom adviseer ik om minsten 5 dagen niet te rijden en/of te longeren omdat het paard van binnen al hard aan het werk is. Ook is het niet van te voren te zeggen hoeveel behandelingen nodig zijn, bij het ene paard zal dat 3 zijn en bij een andere 5 of 6.

Tijdens de behandeling kan het paard diverse reacties laten zien. Onstpannings reacties ( positieve reacties): Gapen, op rust gaan staan, mesten, winden laten, smakken, kauwen, likken, hoofd/hals laten zakken,ogen vallen dicht.

Maar ook wanneer het paard een blokkades/blessure tegen komt die los gemaakt mag worden. voor mij het “stoeprandje” komen er reacties. negatieve reacties”: Weg proberen te lopen, stampen, schrappen, schoppen, bijten, hoofd schudden.

Vrijwel wanneer de stoeprandjes genomen zijn, zie je dat het paard ontspant, een teken dat dat stukje ruimte heeft gemaakt om dingen op te lossen.

 Behandelingen duren ongeveer 45 tot 60 minuten.