Devlins -Home
Deutsch
Nederlands
Mobiele paardenzorg
Cranio-Sacraal
Shiatsu
Foto's
Tarieven
Contact
Sitemap

  

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een Japanse therapie, welke al ruim 2000 jaar bestaat, sinds ongeveer een halve eeuw geniet deze therapie ook meer bekendheid in toepassing op paarden. Shiatsu betekent vingerdruk.

Er lopen energiebanen verspreid over het hele lichaam. Deze banen heten meridianen.

Meridianen hebben invloed op organen. Als er te weinig of teveel energie door een bepaalde meridiaan stroomt, kunnen er problemen in desbetreffende organen ontstaan. Deze kunnen diverse klachten veroorzaken.

Met shiatsu wordt met zowel minimale druk als krachtige druk gewerkt, dit is per paard maar ook per behandeling en meridiaan verschillend.
 

Shiatsu kan op meerdere manieren helpen om de gezondheid van je paard te verbeteren. Zowel preventief als ondersteuning van een behandeling door de dierenarts en/of hoefsmid.

Shiatsu kan effectief ondersteunend toegepast worden bij problemen zoals ; huid problemen, slechte eetlust, rug problemen, koliek, gedrags problemen, shiatsu is dus in veel gebieden, naast de behandeling van een dierenarts toepasbaar.
 

Bij de behandeling komen veel afvalstoffen vrij, hierin adviseer ik om voor paar dagen actieve rust te geven aan je paard, dit kan door weidegang, wandelen aan de hand maar ook longeerwerk zonder hulpteugels is aan te raden.
 

De meeste paarden hebben baat bij 3 tot 6 behandelingen om weer lekker in hun vel te komen. Nog effectiever is deze therapie als hij structureel gegeven wordt. De frequentie van behandeling kan varieren tussen wekelijks tot eens in de 2 á 3 maanden. Dit wordt afgestemd op het paard in overleg met de eigenaar.